Meisjes uit Koningshooikt dragen steentje bij voor goede doel

Foto: RR

Meisjes uit Koningshooikt dragen steentje bij voor goede doel

Print
Lier - Lisa Verbeeck (10), Resa Dockx (11) en Cato Van Der Auwera (10) hebben als LRC 2 The Rescue al 2.000 euro ingezameld voor het goede doel. Ze hopen dat bedrag nog te verdubbelen.

“We wilden samen iets doen in het kader van Music for Life. Als goede doel kozen we voor de vzw Ons Steentje uit Koningshooikt (Lier). Die vzw werd mee opgericht door de papa van Tristan, een jongetje dat nog maar negentien maanden jong was toen dokters bij hem een tumor tussen de ruggenwervels vaststelden. Bij een operatie bestond de kans dat hij voor het leven verlamd zou zijn en dus moest hij voor een heel dure behandeling naar het buitenland”, zegt Resa Dockx.

“Omdat zijn papa weet hoe zwaar het is om te zorgen voor een kindje met een levensbedreigende ziekte, stichtte hij mee de vzw Ons Steentje, waarmee ze trachten zoveel mogelijk financiële steun te bieden aan ouders die zorgen voor een kindje dat tegen de dood vecht.”

Toen de drie meisjes hun goede doel hadden gekozen, restte de volgende vraag: wat gaan we doen? “Al vrij snel kwam ik op het idee om allerlei dingen te gaan verkopen aan familie, vrienden en kennissen”, gaat Lisa Verbeeck verder. “Op onze 'plateau' ligt snoep, maar ook pennen, notaboekjes en andere praktische voorwerpen. Ook koekjes en wafeltjes die mijn mama zelf bakt.”

Info: 0473.36.12.11. www.onssteentje.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio