© Chris VAN ROMPAEY

Lierse theesommelier promoot in boek thee bij de maaltijd

Drinkt u ook enkel bij het dessert thee? Lees dan zeker eens het boek ‘Thee bij Gerechten’ van Kristin Van Eetvelt.

Chris Van Rompaey

“Van in het begin was ik gepassioneerd door het combineren van thee met gerechten. Die passie deel ik nu graag. Thee combineer je makkelijk met allerlei gerechten en is een gezond en lekker alternatief voor wijn of bier bij de maaltijd. Toch hebben nog maar weinig mensen al ervaren hoe thee een maaltijd origineler en lekkerder maakt. De mogelijkheden zijn nochtans onuitputtelijk. Je hoeft bovendien geen theekenner te zijn om thee bij je gerechten te schenken. Het is vooral experimenteren, proeven en genieten”, zegt Kristin Van Eetvelt.

“Je kunt trouwens bijna alle gerechten combineren met thee. Het is ongelooflijk boeiend om te zoeken naar die subtiele balans tussen geuren en smaken. In Thee bij Gerechten breng ik mijn passie voor ‘tea and food pairing’ in 32 gerechten bij elkaar. Alles komt aan bod: ontbijt, vis, gevogelte, vlees, vegetarisch, dessert.”

Thee bij Gerechten telt 96 pagina’s en bevat foto’s van Roos Mestdagh, de fotograaf van Pascale Naessens. Het boek kost 21.95 euro en is in Lier onder meer te koop bij boekwinkel De Boekanier in de Antwerpsestraat 2.

www.theebijgerechten.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio