100 jaar scouting Lier in boek

Ives Crokaerts en Herman Schoors. Foto: Chris VAN ROMPAEY

100 jaar scouting Lier in boek

Print
Lier - Ives ‘Sperwer’ Crokaerts en Herman ‘Vleermuis’ Schoors hebben een kroniek samengesteld over honderd jaar scouting in Lier. Aan het boek werd drie jaar gewerkt.

De eerste scouts doken in Lier al in 1911 op, maar de eerste Lierse groep sloot pas in 1913 aan bij de Boy-Scouts de Belgique. Dat feit werd in 2014 met verscheidende activiteiten gevierd. Zo stelde oud-scout Herman Schoors een tentoonstelling samen met zoveel mogelijk authentiek historisch Liers scoutsmateriaal. Die expo krijgt nu een gevolg in boekvorm. Daarin brengen Ives Crokaerts en Herman Schoors een historisch overzicht over het reilen en zeilen van deze Lierse jeugdbeweging.

“Een eeuw scouting in beeld brengen was een hele opgave. Na drie jaar opzoekwerk in een ontzaglijk archief van honderden foto’s, vele verhalen in logboeken, interviews en heel wat verzameld materiaal zijn we er toch in geslaagd een duidelijk beeld te brengen van deze honderd jaar geschiedenis”, zeggen Crokaerts en Schoors.

Historiek 233ste Durendael Lier telt 120 pagina’s en telt heel veel foto’s. Het kost 28 euro en is te koop bij Standaard Boekhandel, Antwerpsestraat in Lier.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio