Fietsenstalling in Hermansstraat krijgt veelkleurig dak

Print

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Duffel - De nieuwe fietsenstalling in de Hermansstraat kreeg deze week een opvallend kleurrijk glazen dak. Wellicht vanaf eind januari kunnen pendelaars er hun fietsen parkeren.

“Samen met de NMBS kozen we voor een heel kleurrijk dak voor de fietsenstallingen. Fietsen moet aangenaam zijn en met zulke mooie en degelijke fietsenstallingen dragen we hier weer aan bij. Volgende week plaats Eandis de ledverlichting”, zegt schepen van Mobiliteit Staf Aerts (Groen).

“Tenzij het begint te vriezen, volgt de week daarna de aanleg van de afwatering en ondergrond van de fietsenstalling in de Hermansstraat. Daarna moet dit een aantal weken uitharden, zodat we eind januari de fietsbeugels naar de nieuwe fietsenstalling kunnen verplaatsen. Je kunt er dan 204 fietsen en 6 bromfietsen stallen.”

“In tussentijd bouwen we  ook nog een nieuwe fietsenstalling naast de goederenloods. Die kunnen we ongeveer gelijktijdig in gebruik nemen. Hier is plaats voor 144 fietsen. Beide fietsenstallingen worden ook voorzien van camerabewaking.”

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio