Gemeente verdubbelt volgend jaar haar investeringen

De gemeente investeert volgend jaar voor ruim 6,15 miljoen euro. Dat is meer dan het dubbele dan dit jaar. “Er waren dit jaar amper grote wegenwerken”, verduidelijkt schepen Staf Aerts (Groen).

Chris Van Rompaey

Volgend jaar staan er dus wel enkele grote wegenwerken op stapel. Zo zouden rond de zomermaanden de weg- en rioleringswerken in de Kruisstraat moeten starten. Die kosten bijna 3,6 miljoen euro, maar de gemeente mag hiervoor wel rekenen op 1,25 miljoen euro subsidie. Verder staan onder meer de heraanleg van de Dr. Jacobsstraat in functie van de nieuwe schoolingang (250.000 euro) en de heraanleg van het fietspad van de Lintsesteenweg (100.000 euro) op de timing.

Volgend jaar maakt de gemeente ook werk van de aangekondigde conservatie van kasteelruïne Ter Elst. In 2017 beperkt zich dit tot stabiliteitswerken aan de buitenmuur langs de kant van het Technisch Centrum. Pas in 2019 beginnen de echte conservatiewerken. Die raamt de gemeente op 610.487 euro, met een subsidie van 445.000 euro.

Een grote hap uit het budget gaat volgend jaar naar de bouw van een buitenschoolse kinderopvang langs de Dr. Jacobsstraat (1,41 miljoen euro). De gemeente plant ook nog de herstelling van het dak van het Technisch Centrum (500.000 euro) en de aankoop van een nieuwe vrachtwagen (230.000 euro). Voor de heraanleg van voetpaden trekt het schepencollege 100.000 euro uit.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio