© De Netezonen

Liers mannenkoor zingt kerstconcert in kerk Koningshooikt

Het bekende Lierse mannenkoor De Netezonen brengt op vrijdag 9 december een kerstconcert in de kerk van Koningshooikt (Lier). Het koor bestaat volgend jaar 135 jaar en viert dat met meerdere concerten.

Chris Van Rompaey

Het koor met een bezetting van bijna zestig mannen brengt een zeer gevarieerd programma dat berust op drie pijlers. Die worden ingeleid door drie teksten, namelijk ‘Het enige belangrijke’, ‘Leven met hoop’ en ‘Het enige antwoord’.

“Deze drie onderdelen, die verwijzen naar het kerstverhaal, bevatten veel liederen die tot ons collectief geheugen behoren, maar die we nog nooit in deze uitvoering hebben gehoord. Voorbeelden zijn ‘Kerstnacht die schone’ van onze Vlaamse toondichter Armand Preud’homme, ‘Ecce Panis Angelorum’ in een zeldzame Italiaanse versie’, ‘Stille Nacht’ of nog ‘Susa Nina’, eveneens van Preud’homme trouwens”, zegt Leo Van der Linden van Dorpsraad Koningshooikt, die het concert organiseert.

“Alle liederen zweven uiteraard in de sfeer van kerstmis, liefde en vrede, maar komen niet noodzakelijk allemaal uit Het Grote Kerstliederenboek. Zo weerklinken in onze kerk bijvoorbeeld ook het stemmige ‘Avondliedje’ met begeleiding op doedelzak, ‘And so this is Christmas’ van John Lennon, en ‘Amazing Grace’.”

Het kerstconcert in de dorpskerk begint om 20.30u. Tickets (10 euro) bij krantenwinkel Het Nieuwspunt en via 0478.93.88.06.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio