Provincie wil gemeenten extra steunen bij aanleg fietsostrades

De geplande fietsostrades Lier-Aarschot en Lier-Herentals Foto: Provincie Antwerpen

Provincie wil gemeenten extra steunen bij aanleg fietsostrades

Print
Lier / Nijlen - De provincieraad stemt woensdag over het budget van 2017. Daarin zitten ook bedragen voor de realisatie van de fietsostrades van Antwerpen naar Lier, van Lier naar Aarschot en van Lier naar Herentals.

“De fietsostrade van Antwerpen naar Lier hebben we als prioritair bestempeld. De provincie zal dit traject onderzoeken en stap voor stap zelf aanleggen. De verscheidene stukken fietsostrade zitten momenteel in verschillende fases van voorontwerp en onderzoek. Het eerste stuk dat we in het najaar van 2017 aanleggen, is een fietsbrug ter hoogte van Park Savelkoul op de grens van Mortsel en Boechout. We ramen de bouw van die brug tussen 2,3 en 3,5 miljoen euro”, zegt gedeputeerde van Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA).

Voor de volledige aanleg van de fietsostrades van Lier naar Aarschot en van Lier naar Herentals heeft de provincie onvoldoende geld. Het gaat namelijk om een voorlopig geraamde investering van goed 57 miljoen euro. De provincie besliste daarom eerder al om tijdens de huidige legislatuur enkel het studiewerk en het ontwerp te laten opmaken. De provincieraad keurde het bestek hiervoor vorige maand trouwens goed, zodat een studiebureau kan gezocht worden.

“We willen als provincie echter meer doen om werk te maken van de fietsostrades Lier-Herentals en Lier-Aarschot. Om het voor de gemeenten nog makkelijker te maken om zelf werk te maken van de aan te leggen trajecten, beslisten we om een opdrachtencentrale in het leven te roepen. Alle aanbestedingen die nodig zijn voor de aanleg zullen zo via één centraal punt kunnen geregeld worden. Dat bespaart de gemeenten tijd, administratie en geld. Zo kunnen ze zich op de aanleg van de trajecten concentreren”, benadrukt Luk Lemmens. Over het budget nodig voor die opdrachtencentrale wordt woensdag gestemd.

 

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio