© Chris VAN ROMPAEY

Na maand nog steeds geen schuilhuisjes op Leopoldplein

Reizigers die op het Leopoldplein op een lijnbus wachten, doet dat al een maand zonder enige vorm van beschutting. De beloofde schuilhuisjes staan er nog altijd niet. Volgens de stad liep er iets mis bij De Lijn, maar die kaatst de bal terug.

Chris Van Rompaey

De stad liet eind oktober de grote luifel voor lijnbussen op het Leopoldplein slopen. Begin november was de aannemer daarmee klaar en zou, volgens schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA) De Lijn aansluitend twee schuilhuisjes plaatsen.

“Het dossier heeft intussen vertraging opgelopen bij De Lijn. Wij hebben sinds begin oktober verscheidene keren aangedrongen bij De Lijn en haar aannemer om de plaatsing alsnog zo snel mogelijk uit te voeren. De aannemer heeft bevestigd dat hij de dringende plaatsing plant, maar kon De Lijn en onszelf nog geen concrete datum geven", zegt Wollants.

Uw krant nam daarop zelf contact op met De Lijn en vroeg wanneer de schuilhuisjes geplaatst zouden worden. Woordvoerder Marc Deschuyter zorgde voor het volgende verrassende en bondige antwoord: “Schuilhuisjes is een materie voor lokale besturen.”

“Ze zijn nochtans bij De Lijn besteld. De Lijn heeft hiervoor een specifiek aanbod voor lokale besturen”, repliceert schepen Wollants fijntjes.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio