© Chris VAN ROMPAEY

Nieuw boek vertelt geschiedenis van voetbalclub Lyra

Hugo Broes (70) is een hondstrouwe supporter van voetbalclub Lyra, Peter Mariën (48) is dan weer een sport- en cijferfreak. Samen stelden ze het boek 'Kon. Lyra TSV 100 plus' samen.

Broes en Mariën vonden heel wat informatie in het stadsarchief van Lier, maar konden ook putten uit het clubblad van Lyra, dat eerst Lyra’s Leven en daarna Lyra’s Voetballeven heette. Dat laatste werd trouwens twaalf jaar lang door Hugo Broes samengesteld. Verder deden ze een beroep op diverse krantenarchieven en kregen ze materiaal ter beschikking gesteld van allerlei mensen.

Het opzoekwerk van Hugo Broes en Peter Mariën zorgde voor een boek van 294 bladzijden vol uitslagen, rangschikkingen, ploegopstellingen en lijsten van spelers, trainers en clubvoorzitters. Die worden aangevuld met een schat aan korte verhalen, anekdotes, herinneringen, krantenartikel, allerlei documenten en veel prachtige foto’s in zwart-wit en kleur.

Kon. Lyra TSV 100 plus kost 32 euro en is te koop in deze krantenwinkels: Bogaerts (Lispersteenweg), Gidi (Berlaarsestraat), Obelisk (Eikelstraat) en Pannenhuis (Antwerpsesteenweg).

Info: 0478.616.625

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio