© Vzw Ontpopt

Met City Soccer kunt u Lierse binnenstad verkennen

Citygolf bestaat in Lier al enkele jaren, maar City Soccer, dat kunt u pas vanaf volgend voorjaar spelen. Twee teams nemen het hierbij met een zachte bal tegen elkaar op en verkennen ondertussen ook de historische binnenstad.

“De bedoeling van City Soccer is om de mensen op een aparte en leuke manier de historische binnenstad van Lier te laten ontdekken aan de hand van een kleine bal en enkele opdrachten. Hierbij moeten kleine, zachte voetballen op een nauwkeurige manier in of op bepaalde doelen getikt of gerold worden. Twee teams nemen het tegen elkaar op”, legt schepen van Toerisme Rik Verwaest (N-VA) uit.

Het nieuwe stadsspel brengt de deelnemers naar de tuin van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, naar de evenementenweide in de Netelaan, naar de stedelijke sportvelden, naar standbeeld Den Engel in de Begijnhofstraat, naar de Kalkovenstraat en naar de Groter Markt. Op elke locatie spelen de deelnemers een ander spel, bijvoorbeeld soccer bowling en het soccer doolhof.

Tarieven voor Lier zijn nog niet bekend. In Mechelen betaalt u voor een spel van drie uur 25 euro per persoon. Het minimumaantal deelnemers ligt op acht personen.

www.city-soccer.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio