Omwonenden dienen bezwaren in tegen bouwproject Binnenhof

Het gebied grenst vooraan aan de Berlarij en rechts aan de Arthur Vanderpoortenlaan. Foto: De Vos & Verreydt

Omwonenden dienen bezwaren in tegen bouwproject Binnenhof

Print
Lier - Tegen het bouwproject Binnenhof hebben 24 gezinnen vijf bezwaarschriften ingediend. Volgens hen overstijgt het project de draagkracht van de buurt.

Projectontwikkelaar De Vos & Verreydt wil in het binnengebied dat grenst aan de Arthur Vanderpoortenlaan, Berlarij, Molenstraat, Pettendonk en Koningin Astridlaan 85 appartementen en drie commerciële ruimtes bouwen.

“Je moet geen expert zijn om te weten dat het aantal woningen, de hoogtes van de gebouwen en de hoeveelheid parkeerplaatsen niet in relatie zijn tot de beschikbare oppervlakte en de draagkracht van deze authentieke buurt. Ook nadien bleek dat in vergelijking met andere sites in Lier en met de aantallen die in andere steden worden toegepast, het aantal wooneenheden in dit plan er een veelvoud van is”, stelt Geert Nauwelaers namens de belangengroep Het Buitenhof.

“We rekenen op de objectieve beoordeling van het college van burgemeester en schepenen. Zo hopen we dat het de aanvraag in deze vorm niet goedkeurt. We verwachten verder dat de bouwpromotoren snel in gesprek willen treden met alle omwonenden om tot een aanvaardbaar project te komen op maat van de buurt. Want ook de belangengroep Het Buitenhof hoopt op een mooi project in dit binnengebied”, benadrukt Geert Nauwelaers.

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio