© Stadsarchief Lier/www.kempenserfgoed.be

© Stadsarchief Lier/www.kempenserfgoed.be

1 / 2

Stad zoekt naar gestolen Pallieter

Twee jaar geleden werd in het Lierse begijnhof een bronzen beeld gestolen dat Pallieter voorstelde, het bekendste romanpersonage van Felix Timmermans. Naar aanleiding van het Pallieterjaar doet de stad een ultieme poging om het kunstwerkje terug te vinden.

Chris Van Rompaey

Het beeldje, dat 61 centimeter hoog is, kreeg een plek in een semipublieke binnentuin in het Lierse begijnhof. Toen de stad het naar een zichtbaardere locatie wilde verhuizen, bleek het beeldje gestolen. De Kerkfabriek, die eigenaar is van het pand aan de Grachtkant, diende bij de politie een klacht in tegen onbekenden, maar het onderzoek leverde niets op.

Toch geeft het stadsbestuur na twee jaar de hoop nog niet helemaal op. “Mogelijk is het beeldje toch nog intact en belandde het bij en onwetende eigenaar. Als dat het geval is, hopen we dat hij het beeldje zou terugbezorgen, desnoods anoniem. Maar misschien heeft iemand het beeldje de voorbije twee jaar wel ergens zien staan. In dat geval hadden we dat natuurlijk ook graag geweten. De politie behandelt elke tip of melding uiteraard met de nodige discretie”, garandeert schepen van Erfgoed Rik Verwaest (N-VA).

“Het zou toch fantastisch zijn mochten we op het einde van dit Pallieterjaar het beeldje terugvinden en het een mooi plaatsje kunnen geven in de binnenstad.”

03.491.44.00, politie@lpl.be

Foto: Stadsarchief Lier/www.kempenserfgoed.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio