© Chris VAN ROMPAEY

Concertvereniging vindt nieuw onderdak na faillissement De Valk

Na het plotse faillissement van taverne De Valk moest concertvereniging Ripspiqué op zoek naar een nieuw zaaltje. Die zoektocht kwam tot een goed einde.

Chris Van Rompaey

De rechtbank van koophandel heeft de bvba Narda op bekentenis failliet verklaard. Narda is de onderneming achter brasserie-restaurant De Valk met als zaakvoerders Filip Vanherck en Vicky Smolders. Met het faillissement van De Valk komt een einde aan bijna dertig jaar uitbating door dezelfde familie.

Op de eerste verdieping van De Valk bevindt zich een feestzaal van 95 vierkante meter. Die werd door meerdere verenigingen voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo organiseerde vzw Ripspiqué er haar maandelijkse concerten.

“Door de sluiting van brasserie De Valk zijn we noodgedwongen op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Na enig zoekwerk is de spreekwoordelijke kogel door de kerk. Het eerstkomende optreden, namelijk dat van Patrick Riguelle en Jan Hautekiet op donderdag 17 november, zal plaatsvinden in theaterzaal Marollen van Ontmoetingscentrum Den Bril. Voor het optreden van Lien De Greef (Lady Linn) & John Snauwaert Kwartet op donderdag 15 december kiezen we het zaaltje van café 't Goed Voorbeeld. Dat is trouwens ons 200ste concert”, zegt Vincent Stockman.

www.ripspique.be



Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio