Berlaarse kazerne heeft nieuwe bevelhebber

Foto: RR

Berlaarse kazerne heeft nieuwe bevelhebber

Print
Berlaar - Luitenant-kolonel stafbrevethouder Nico Hoogmartens (49) uit Hasselt is de nieuwe bevelhebber van het Distributiecentrum Wisselstukken in Berlaar.

Na zijn opleiding tot beroepsofficier aan de Koninklijke Militaire School ging Nico Hoogmartens in 1991 aan de slag als commandant bij de 202de Compagnie Materieel in het Duitse Lüdenscheid. Midden 1994 vervoegt hij opnieuw de Koninklijke Militaire School, ditmaal als repetitor bij het departement Mechanica.

Vanaf 1997 is hij achtereenvolgens actief in Logistieke School van het Materieel in Doornik en in het Logistiek Steuncomplex Zuid in Rocourt. Eind 2003 gaat hij aan de slag bij de Staf van Defensie in het Kwartier Koningin Elisabeth in Evere. Daar was hij de laatste jaren nauw betrokken bij de aankoop van allerlei legervoertuigen.

Zijn uitdaging in Berlaar? “We worden hier geconfronteerd met een enorme uitstroom van personeel. Daar zal ik onze organisatie op moeten afstemmen.” Verder hoopt Hoogmartens dat de politiek zo vlug mogelijk duidelijkheid schept over het al dan niet voortbestaan van de kazerne in Berlaar.

Hoogmartens volgt kolonel Erik Claessen op. Die keert al na twee jaar terug naar het hoofdkwartier in Evere.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio