Raadsleden staan zitpenning niet af aan lokale initiatieven rond armoede

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Raadsleden staan zitpenning niet af aan lokale initiatieven rond armoede

Print
Lier - Omdat de Lierse gemeenteraad niet lang zou duren, vroeg Groen dat de raadsleden hun presentiegeld zouden afstaan. Daar wilden de meesten niet van weten.

De raadszitting duurde maandagavond slechts 55 minuten. Dat kwam dan nog vooral door de bijkomende punten en mondelinge vragen van de oppositie, zo niet had het ‘schouwspel’ er wellicht al na minder dan een halfuur opgezeten. Toch krijgt elk raadslid voor die beperkte aanwezigheid 191 euro.

Voor oppositiepartij Groen hoefde dat niet. “We hebben net de Week van de Armoede achter de rug. Laat ons onze zitpenningen afstaan ten voordele van de verschillende lokale initiatieven rond armoedebestrijding”, suggereerde Peter Caluwé.

Behalve zijn partijgenoten waren enkel Koen Breugelmans (CD&V), Freddy Callaerts (sp.a) en Jan Hermans (Lier & ko) hiertoe bereid. Het agendapunt werd dus niet goedgekeurd. Sommige raadsleden deponeerden wel wat geld in een collectedoos waarvoor de burgemeester had gezorgd. Hoeveel geld daar in zat, maakt de stad niet bekend. Waar het geld naartoe gaat, bleef eveneens een geheim.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio