Oude margarinefabriek maakt plaats voor 72 appartementen

Foto: RR

Oude margarinefabriek maakt plaats voor 72 appartementen

Print
Lier - Tussen de Rivierstraat en de Nete, op het oude terrein van margarinefabriek Brabantia verrijzen de komende jaren vijf woonblokken met 72 koopappartementen. De verkoop ervan is alvast begonnen.

Het nieuwbouwproject luistert naar de naam De Boterton. “De wat aparte naam voor dit nieuwbouwproject is niet lukraak gekozen. Op de plaats waar De Boterton verrijst, stond vroeger de margarinefabriek Brabantia van de familie Albers, die in de volksmond beter bekendstond als De Boterton. Een bekend bedrijf dat jaren mee gestalte gaf aan de wijk Het Lisp, waarin dit project gelegen is”, zegt Evert Van Bogaert van VB Partners, dat samen met ERA Renomar de appartementen verkoopt.

“De woonunits zelf starten vanaf de eerste verdieping, zodat alle bewoners boven de dijk uitkijken en van de Nete en het omliggende groen kunnen genieten. De appartementen zijn zongericht ingeplant en beschikken over ruime, fraaie terrassen. Op de bovenverdieping bevinden zich dan weer de exclusieve penthouses. Ook het bijzonder kindvriendelijke domein telt heel wat troeven: groendaken, een speelplein, wandelpaden, directe toegang tot de wandel- en fietsdijk naar de stad en uiteraard de algemene rust en het prachtige zicht op het hinterland van Lier.”

De werkzaamheden starten nog voor het jaareinde. Vier woonblokken zullen tegen einde 2018 klaar zijn. De appartementen in het vijfde gebouw worden pas tegen midden 209 opgeleverd.

www.deboterton.be

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio