Vlaams Belang vraagt spoorovergang voor fietsers en voetgangers

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Vlaams Belang vraagt spoorovergang voor fietsers en voetgangers

Print
Lier - Vlaams Belang wil op de Antwerpsesteenweg een bovengrondse spoorovergang met slagbomen voor fietsers en voetgangers. Schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA) gelooft zijn eigen oren niet.

“Tijdens een bezoek van enkele gedeputeerden van de provincie Antwerpen lanceerde schepen Wollants het plan om de voetgangerstunnel te verbreden. Wij zijn van mening dat dit veel geld zal kosten en veel tijd zal vragen. Kijk maar naar het plan voor de heraanleg van het Leopoldplein dat al meer dn tien jaar aansleept en waarvoor de eerste spadesteek nog moet gebeuren”, zegt raadslid Marcel Taelman.

“Daarom stellen we voor om een bovengrondse spoorovergang te maken voor fietsers en voetgangers. De voordelen zijn legio. Het zal minder kosten, het zal sneller gerealiseerd kunnen worden en het is veel veiliger. Het zal ook veel gemakkelijker zijn voor moeders met kinderwagens, voor gehandicapten en ouderen. Zeker in de winter stelt zich dan het probleem niet van de gladde hellingen. Zo’n bijkomende spoorovergang vermijdt tevens dat fietsers en voetgangers een grote omweg moeten maken indien de tunnel om een of andere reden niet toegankelijk zou zijn.”

Het voorstel kan schepen van Mobiliteit Bert Wollants niet overtuigen.

Lees het hele verhaal in de vrijdagkrant.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio