Stadswandeling brengt u langs twaalf muurschilderingen

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Stadswandeling brengt u langs twaalf muurschilderingen

Print
Lier - Enkele streetartists mochten zich de voorbije maanden uitleven op twaalf huisgevels in de stad. Visit Lier maakte een stadsplan met een uitgestippelde wandeling langs de gevels. Ook een wandeling met een stadsgids is mogelijk.

“Joachim, een jonge, Lierse kunstenaar is iemand die in het verleden hier en daar stiekem al eens een muurtje beschilderde. Maar hij droomde van meer: hij wilde van zijn stad een heel groot schilderij maken”, zegt An-Sofie Gysemans van de stedelijke jeugddienst. Uiteindelijk zou Joachim met collega-graffitikunstenaars veertien grote muurschilderingen creëren. Met dat voorstel trokken ze beiden naar het schepencollege.

Uiteindelijk zette het schepencollege toch het licht op groen, waardoor de voorbije zes maanden een na een de grote muurschilderingen in de stad opdoken. Daarin is Joachims grafische stijl erg herkenbaar: hij gebruikt vooral zwarte den witte verf met vaak een extra accentkleur. In de creaties die hij met andere streetartists maakte, zie je dat ieders unieke stijl perfect in elkaar overvloeit.

Met een gratis stadsplan kunt u de twaalf gevels met de kunstwerken op eigen houtje ontdekken. Maar Visit Lier, gidsenvereniging Argus en jeugdhuis De Moeve zorgden ook voor een rondleiding met een stadsgids. U kunt kiezen uit een wandeling van één uur en een van twee uur, al dan niet gecombineerd met een workshop.

Info: 03.8000.555, www.visitlier.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio