Berlaar neemt niet deel aan samenaankoop e-bikes

Berlaar neemt niet deel aan samenaankoop e-bikes

Print
Berlaar - Berlaar neemt niet deel aan de samenaankoop van elektrische fietsen door Igemo. Burgemeester Walter Horemans (CD&V) twijfelt of het voorstel wel interessant genoeg is.

Op vraag van de gemeente Duffel organiseert Igemo een samenaankoop elektrische fietsen, bakfietsen en steps voor zowel inwoners als werknemers van lokale ondernemingen. Raadslid Koen Kerremans (Groen) deed in de gemeenteraad het voorstel om ook met Berlaar hieraan deel te nemen.

CD&V en N-VA stemden het voorstel op aangeven van burgemeester Horemans weg. “Er zijn meerdere aanbieders voor zo’n groepsaankoop. Ook Eandis organiseert ze en wellicht kan Eandis scherpere prijzen bekomen, omdat ze met veel meer gemeenten samenwerken. Bovendien verneem ik dat lokale fietsenhandelaars niet allemaal even zeer opgezet zijn met die samenaankopen”, stelt Horemans. 

"Toch vreemd dat Horemans tegen een initiatief van Igemo stemt. Hij is tenslotte voorzitter van deze intercommunale", redeneert Kerremans. Horemans ziet dat anders: “Het is niet omdat ik voorzitter van Igemo ben, dat ik alles moet goedkeuren wat Igemo voorstelt.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio