© Chris VAN ROMPAEY

© Chris VAN ROMPAEY

1 / 2

Minister Weyts huldigt Blue-bikelocaties in Lier in

In Lier kunt u voortaan op drie verschillende locaties een Blue-bike huren. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) kwam een van de twee nieuwe de uitleenpunten zaterdag inhuldigen.

Chris Van Rompaey

Aan het treinstation kunt u al enkele jaren terecht voor een Blue-bike, maar vanaf nu kunt u ook een fiets ontlenen aan de bushalte op de Veemarkt en aan de bushalte bij parking De Mol naast het cultuurcentrum. Lier is daarmee de eerste stad in België die Blue-bikes aanbiedt aan bushaltes en een parking.

“Door deze uitbreiding brengen we heel de stad een stuk dichterbij. Wie parkeert op randparking De Mol of met de bus toekomt, is binnen enkele minuten bijna de hele stad door zonder stevige wandeling. Of het nu winkelen, toerisme of een zakelijke afspraak is, met dit systeem ben je sneller en vlotter op bestemming”, stelt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

Minister Ben Weyts: “Lier neemt het voortouw om meer combimobiliteit toe te laten. Dankzij de nieuwe Blue-bikelocaties kunnen pendelaars en bezoekers vlotter schakelen tussen de auto en de fiets, of de bus en de fiets. Het gebruik van het openbaar vervoer of de randparking wordt zo slim gestimuleerd. Ik hoop dat vele steden het goede voorbeeld van Lier volgen.”

Een Blue-bike kost je in Lier één euro per dag.

www.blue-bike.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio