© Chris VAN ROMPAEY

Brandkraan staat op midden van voetpad

In de Berlarij werd een brandkraan zowat in het midden van het voetpad geplaatst. Vlaams Belang-voorzitter Bart Verhoeven wil dat ze zo vlug mogelijk verplaatst wordt.

Chris Van Rompaey

“Op het moment dat de stad de strijd aanbindt tegen de stoepborden van de handelaars in het centrum, zogezegd om de voetgangers een veilige doorgang te bieden, wordt in de Berlarij een nieuwe brandkraan geplaatst midden op het voetpad. Het kan niet dat je enerzijds van de handelaars eist dat er voor de voetgangers steeds een vrije doorgang van anderhalve meter moet zijn, en dat je anderzijds een brandkraan laat plaatsen waarbij die vrije doorgang er niet meer is”, stelt Bart Verhoeven.

“Zowel esthetisch, maar zeker ook met het oog op de veiligheid van de voetgangers dient het plaatsen van obstakels midden op voetpaden en fietspaden steeds verboden te worden. We vragen dus dat de bevoegde schepen snel werk maakt om de brandkraan te laten verplaatsen.”

“Als ik de foto bekijk, staat de brandkraan inderdaad minstens ongelukkig”, reageert schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA). “De stad is hier overigens geen betrokken partij. De plaatsing van brandkranen gebeurt door de brandweerzone. Ze vraagt hiervoor geen toestemming aan de stad en ook de plaatsing ervan gebeurt niet door ons. Ik neem alvast contact op met de brandweerzone om in te grijpen en afspraken te maken over de voorwaarden voor het plaatsen van brandweerkranen.”Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio