© RR

Esperanto-sprekers uit Benelux verzamelen vier dagen in Lier

De Vlaamse Esperantobond organiseert van vrijdag 16 tot maandag 19 september haar Beneluxcongres in Lier.

Chris Van Rompaey

“De bedoeling van dit congres is tweeledig. Enerzijds laten we de binnen- en buitenlandse deelnemers Lier en omstreken ontdekken door allerlei toeristische uitstappen. Anderzijds willen we ook mensen van Lier en omstreken laten kennismaken met het Esperanto en enkele van zijn minder bekende aspecten. Muziek bijvoorbeeld. Daarom zorgen we op vrijdag 16 september om 20.30u in de Zwartzusterkapel van de Stedelijke Academie voor een concert van Jonny M, een jonge Duitse artiest, die reggae brengt in het Esperanto”, zegt Piet Glorieux.

“Zaterdag heeft op hetzelfde uur in dezelfde locatie een klassiek concert plaats met een programma gebracht door barokensemble Sognabile, ooit ontstaan uit het samenspel aan de Stedelijke Academie. Dit concertje wordt gevolgd door twee kleinere concertjes van talentvolle jonge Esperantisten. Een concert op klassieke gitaar door Pjotr De Mulder, die zijn eerste jaar aan het conservatorium van Antwerpen heeft afgerond en een pianoconcertje door de jonge Brusselaar Samy Loisse.”

“Wie graag wil proeven van het Esperanto, is welkom in de lounge van Bed Muzet op zondag 18 september om 10.30u. Je kan er genieten van een causerie ‘Esperanto, daar vraag je me wat’ met informatie over de mogelijkheden van Esperanto vandaag, gevolgd door een speelse initiatie tot de taal. Daarna kan je nog deelnemen aan een stadswandeling of een wandelspel doorheen de stad, met als startpunt Bed Muzet.”

www.bnlk2016.weebly.com

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio