Bejaarde man raakt levensgevaarlijk gewond na aanrijding door wielertoerist

Nicky Van Eccelpoel met zijn dochtertje aan het jaagpad. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Bejaarde man raakt levensgevaarlijk gewond na aanrijding door wielertoerist

Print
Lier - Na een levensgevaarlijk ongeval met een bejaarde fietser vraagt buurtbewoner Nicky Van Eccelpoel een verkeersveilige ingreep op het kruispunt van het jaagpad en de Kapelstraat.

“Op vrijdag 2 september kwam een wielertoerist hier in botsing met een bejaarde man“, zegt Nicky Van Eccelpoel, die vlak naast het jaagpad woont. “Een ambulance en de mug snelden ter plaatse. Ik zag nog dat hij in een grote plas bloed lag en trilde. De wielertoerist was eveneens gewond en was in shock.”

“Ik ga niet beweren dat die wielertoerist te snel reed. Feit is dat hij dat bejaarde koppel niet heeft opgemerkt, mogelijk door zijn snelheid en zeker ook door het feit dat er vlak voor de Kapelstaat een boom staat waardoor je haast niet kunt zien dat er hier een kruispunt is. Een eerste ingreep om dit kruispunt veiliger te maken, is dus al zeker om die boom te verwijderen. Daarnaast stel ik voor dat op het jaagpad, voor en voorbij het kruispunt, met houten paaltjes een asverspringing gecreëerd wordt, zodat je verplicht moet vertragen.”

Schepen van Openbare Werken Bert Wollants (N-VA) heeft enkele dagen geleden al wegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal nv laten contacteren, maar ontving nog geen antwoord. "We hadden immers melding gekregen over te snel rijdende wielertoeristen op die plek en hebben Waterwegen en Zeekanaal gevraagd om te kijken welke maatregelen kunnen worden genomen. Op het jaagpad is de toegelaten snelheid in elk geval beperkt tot 30 kilometer per uur."

 

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio