'De Buurtpolitie' filmt slotscène op Paradeplein in Lier

Print

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Lier - De VTM-serie 'De Buurtpolitie' is zo populair dat er over het werk van de tien agenten nu ook film gedraaid worden. De slotscène werd gisteren op het Paradeplein in Lier ingeblikt.

De langspeelfilm De Buurtpolitie: De Grote Geldroof is net als de tv-serie op ware feiten gebaseerd. In 2013 duwden dieven een gestolen kluis uit hun auto. Die barstte open en er vlogen honderden bankbiljetten in het rond. Sommige bewoners begonnen die meteen gretig op te rapen.

In de film vliegt er tijdens een achtervolging een replica van een antiek beeld uit een autokoffer. Het beeld van stuk op straat en er ontsnapt een pak geldbriefjes. Het is nu aan de rechercheurs om niet enkel de dieven te klissen, maar ook het gestolen geld te verzamelen.

De slotscène van de film werd vandaag op het Paradeplein in Lier, dus voor het politiecentrum, opgenomen. Daar vond een gezellige markt plaats met verschillende drank- en eetkraampjes. Meer mogen we natuurlijk niet verklappen.

Voor deze opnames lanceerde productiehuis Zodiak Belgium uit Lint vooraf een oproep voor figuranten. Een van hen was Lieve Van den Eynde uit Lier.

Lees het hele verhaal in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie ZUID.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio