“De kasten rammelen, onze glazen trillen en de douchedeur klettert”

Gunther Siebens, Karen Vrancx, Iris Van Dessel en Sabina Stappaerts. Foto: Chris VAN ROMPAEY

“De kasten rammelen, onze glazen trillen en de douchedeur klettert”

Print
Lier - De bewoners van de Berlarij zijn de honderden lijnbussen die dagelijks door hun straat rijden meer dan zat. De straatklinkers zorgen voor heel wat gedreun in hun woningen en de vele putten maken de ellende alleen maar erger.

“De deuren van de kasten rammelen, onze glazen trillen en de douchedeur klettert. Op die manier is het echt niet aangenaam om hier te wonen”, schetst Jan Van de Wyngaert in een notendop het probleem. “En wanneer ik in de namiddag lig te slapen, ben ik meteen weer klaarwakker als hier vlak achter elkaar twee bussen passeren”, vult bakker Gunther Siebens aan.

“Het probleem sleept al jaren aan en eigenlijk vindt het zijn oorsprong in het midden van de jaren 80 toen de stad de Berlarij liet heraanleggen en de kasseien door klinkers verving. Typisch voor dit soort wegbedekking is dat die de schokken van vrachtwagens en bussen heel hard doorgeeft”, weet Van de Wyngaert.

Schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA) heeft goed nieuws voor de buurt. “We bekijken momenteel samen met De Lijn een andere route. De bussen zouden dan van de Veemarkt via de Leuvensevest en de Koningin Astridlaan naar de Gasthuisvest en verder naar Berlaarsestraat rijden. De Lijn voerde al een testrit uit om na te gaan wat het tijdsverschil is.”

Lees het hele verhaal in de woensdagkrant

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio