Dungelhoeffsite krijgt avontuurlijk speelterrein

Rik Verwaest en Ivo Andries op de plek waar de stad vanaf september een avontuurlijk speelterrein aanlegt. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Dungelhoeffsite krijgt avontuurlijk speelterrein

Print
Lier - Op de Dungelhoeffsite opent in het voorjaar van 2017 een avontuurlijk speelterrein. De stad betaalt 70.000 euro en verder doen ook zwembad De Waterperels en bouwbedrijf Cordeel een duit in het zakje.

“Het avontuurlijke karakter zit hem onder meer in de variatie van niveauverschillen en het beheer van de beplantingen. Zo komen er hoogteverschillen in de vorm van taluds en in de vorm van een verdiept stukje gazon. Verder zorgen we voor twee speelheuvels. Eén ervan zal langs één zijde als amfitheater fungeren met een podium waar je kunt op toneelspelen.” chepen van Jeugd Rik Verwaest (N-VA).

“Het speelterrein bestaat verder uit een dubbele kabelbaan zoals we die ook in de speeltuin Stadspark hebben. Op verschillende locaties plaatsen we zitstronken om even uit te rusten of te verpozen, om daarna weer volop te ravotten in bijvoorbeeld de boomhut met glijbaan, klimnet en apenbrug.” 

“Door de grote, open grasvelden zal het speelterrein een open indruk geven. Wilgenconstructies vormen een samenhangend geheel doorheen het ontwerp. Ze komen op verschillende plaatsen terug in diverse verschijningsvormen: een wilgendorp en een wilgentunnel waar je kunt doorkruipen.” 

Naast het speelterrein komt er nog een sportief deel. “Dat bestaat uit een trapveld van 26 bij 14 meter", vult schepen van Sport Ivo Andries (Open Vld) nog aan.

De start van de aanleg is gepland vanaf september. 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio