© Chris VAN ROMPAEY

Leerling mag niet mee op schoolreis uit schrik voor epilepsieaanval

Balte Hellemans (18) zou gisteren op schoolreis naar Barcelona vertrekken. Zijn valies stond al enkele dagen klaar. Helaas, de autocars vertrokken zonder hem. Balte mocht van de schooldirecteur niet mee.

Chris Van Rompaey

Balte krijgt sinds een zestal jaar af en toe een epileptische aanval. Samen met de andere zesdejaars van het Duffelse Sint-Norbertusinstituut, waar hij in het zesde jaar Verkoop zit, zou Balte gisteren op schoolreis naar Barcelona vertrekken. Tot zijn mama woensdag een telefoontje van de school kreeg.

“De begeleidende leerkrachten hadden aangegeven dat ze angst hadden dat Balte een aanval zou krijgen op de bus, waardoor er paniek zou kunnen uitbreken. Op de bus zitten namelijk heel wat leerlingen die nog nooit met een epilepsieaanval geconfronteerd zijn geweest, luidde de argumentatie”, zegt Baltes mama Cindy Deroover.

Cindy, haar vriend Steven Govaerts en Balte daagden gisterennamiddag met een vijftiental familieleden en vrienden op aan de Hondiuslaan, waar de autocars op de leerlingen stonden te wachten. “Dit was onze laatste poging om Balte nog mee naar Barcelona te krijgen. Jammer dat het niet gelukt is”, zucht Steven Govaerts.

Balte zelf stond er beteuterd bij toen hij de autocars met zijn schoolkameraden zag vertrekken. “We hebben ons best gedaan. Wel vreemd dat ik vorig jaar met de bus wel mee op schooluitstap naar Parijs mocht.”

'Belang van leerling'

Pedagogisch directeur Remco Babijn wil omwille van privacyredenen geen uitspraak doen over persoonlijke leerlingendossiers. “Ik vind het een jammerlijke uitkomst, niet voor de school, maar voor de leerling zelf. We proberen namelijk altijd het beste voor de leerlingen te doen. We zijn ook steeds bereid samen naar een oplossing te zoeken waarbij het belang van de leerlingen vooropstaat. Soms lukt dat helaas niet.”

Lees het hele verhaal in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen - editie MechelenMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio