Oud-journalist schrijft roman over mediawereld

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Oud-journalist schrijft roman over mediawereld

Print
Lier - In zijn eerste roman 'Opgejaagd Nieuws' beschrijft de Lierse oud-journalist Johan Van Rooy hoe hard de mediawereld wel is. Hij kruipt daarvoor in de huid van Karel Bové, die bij een commerciële nieuwszender werkt.

Johan Van Rooy (48) werkte als journalist twaalf jaar bij Gazet van Antwerpen, De Standaard, VTM en VRT. Nu heeft hij een eigen bedrijf dat teksten voor bedrijven schrijft. “Tijdens mijn journalistieke loopbaan schreef ik boekjes en agenda’s met notities en herinneringen vol. Mijn doel was altijd om daar later iets mee te gaan doen.”

"Het gaat om een fictief verhaal met Karel Bové als hoofdpersonage. Hij werkt als reporter bij de commerciële nieuwszender CNO en jaagt dag en nacht op harde nieuwsfeiten. Toch gaat Opgejaagd Nieuws over veel meer dan over de mediawereld.”

“Het beschrijft vanuit die microkosmos van Karel Bové een Vlaamse maatschappij waar ik hoop nooit echt in terecht te komen. Een wereld die te berekend is en bevolkt met koele opportunisten. Te competitief. Te opgejaagd.”

Opgejaagd Nieuws telt 239 pagina’s en kost 19,95 euro. Het boek ligt sinds vandaag in de winkel.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio