Voetgangersbrug verbindt stad met natuurgebied

Print

Foto: Studiebureau Ney & Partners

Lier - SOLag, het Stedelijk Ontwikkelingsbedrijf van de stad Lier heeft een ontwerp gekozen voor de fiets- en wandelbrug tussen de Sionsite en het natuurgebied Nazareth. De bouw start in het voorjaar van 2017.

SOLag koos voor het ontwerp van THV Herbosch-Kiere - CSM. “Het gaat om een kabelbrug met een centrale structuur en een ruimtebepalend element aan de zijde van het natuurgebied. Door de centrale structuur wordt het brugdek in twee delen gescheiden. Elk deel krijgt een nuttige breedte van 2,70 meter, zodat fietsers en voetgangers comfortabel kunnen passeren”, zegt Bert Wollants, voorzitter van SOLag en tevens schepen van Mobiliteit.

“Op de centrale draagstructuur komen zitbanken, waardoor de brug ook een doel- en verblijfsplek wordt, en daarmee de loutere verbindingsfunctie overstijgt. Met deze brug kunnen fietsers en voetgangers vlot en comfortabel vanuit de stad naar het natuurgebied in de vallei van de Kleine Nete.”

“De structuur wordt uitgevoerd in staal dat zal geschilderd worden in een groentint die refereert aan het groen van het natuurgebied. Het brugdek bestaat uit eiken planken voorzien van groeven die met polyurethaanhars gevuld worden om ook de toegankelijkheid bij nat weer te garanderen zonder uitschuivers. De leuningen bestaan uit een licht, roestvrij stalen net, gespannen tussen roestvrij stalen buizen. De bouw van de brug zal zes maanden in beslag nemen en kost 901.456 euro.”

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio