© AR.2 ARCHITECTEN

Bouwproject Withof kijkt tegen 287 bezwaarschriften aan

De stad Lier ontving al 287 bezwaarschriften tegen de plannen van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) voor de bouw van sociale woningen in Koningshooikt.

Chris Van Rompaey

Het gaat al om de derde aanvraag voor het project-Withof in de Sander de Vosstraat. De LMH wil er drie gebouwen met 26 wooneenheden en een gemeenschapsruimte neerpoten. Een eerdere bouwvergunning werd in 2011 vernietigd. “In onze nieuwe plannen houden we rekening met verscheidene opmerkingen van de buurt”, stelde LMH-directeur Marc Vanden Eynde eerder.

Die aanpassingen gaan volgens de buurtbewoners duidelijk niet ver genoeg. Volgens hen blijft het aanzicht van het achterste gebouw nog steeds een lang en hoog complex dat afsteekt tegen zijn directe, landelijke omgeving.

Verder stellen ze dat de impact op de waterhuishouding van het complex Withof op de directe omgeving ongewijzigd blijft. Dat komt omdat volgens hen het ondergrondse complex ongewijzigd is gebleven en de dakoppervlakte van het achterliggende gebouw slechts deels gereduceerd werd.

In hun bezwaarschrift herhalen de indieners ook hun bezwaar tegen de brug richting Haverlaan en de wijk Fruithoflaan. “Hiervoor bestaat er binnen de woonwijk geen draagvlak”, luidt het.

Het openbaar onderzoek eindigt vandaag, zaterdag.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio