Liberale denktank wil shoppers naar Lier lokken

Remco Schevenhels, Viviane Van Roosendael en Erwin Goyvaerts van LiToLiKo. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Liberale denktank wil shoppers naar Lier lokken

Print
Lier - De liberale denktank LiToLiKo heeft een eerste rapport klaar. Daarin staan de problemen opgelijst waarmee het winkelcentrum mee te kampen heeft. LiToLiKo reikt ook oplossingen aan.

LiToLiKo staat voor Liberale Toekomstvisie voor Lier en Koningshooikt. De vele gesprekken die de leden de voorbije maanden hadden, leidde tot een eerste actieplan waarin LiToLiKo haar toekomstvisie voor de handelskern voorstelt.

“Begin dit jaar verdubbelde de stad de gratis parkeertijd tot dertig minuten. Maar iemand die tijdens de weekdagen snel naar de bakker, de apotheek en de bank wil, heeft daaraan niet genoeg. Dit moet tijdens de weekdagen een volledig uur worden", stelt voorzitter Erwin Goyvaerts.

Van bezoekers aan de binnenstad kreeg LiToLiKo vaak te horen dat het stadsbestuur te weinig aandacht heeft voor de netheid van het openbaar domein. “Daarom pleiten we voor vuilnisbakjes met asbak elke honderd meter afwisselend aan beide zijden van de winkelstraat. Zo krijgen de mensen de kans om elke vijftig meter hun afval te dumpen of hun sigaret te doven.”

Het volledige rapport is openbaar en te lezen op www.lier.openvld.be

LiToLiKo hoopt dat Open Vld haar voorstellen in het verkiezingsprogramma voor 2018 opneemt.

 

 

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio