© Chris VAN ROMPAEY

Antwerpsesteenweg krijgt vanaf 4 april veiligere fietspaden

De Antwerpsesteenweg tussen de tunnel en de Ring (R16) krijgt vanaf maandag 4 april nieuwe fietspaden. De werken zullen vijf maanden duren.

Chris Van Rompaey

Fietsers op de Antwerpsesteenweg worden nu vaak door geparkeerde wagens verdrongen op de fietspaden, die maar 1,30 meter breed zijn. Dat komt omdat de fietspaden er even hoog liggen als de parkeerstrook en de rijweg. Nu de stad eigenaar van de weg geworden is, gaat ze dit probleem eindelijk aanpakken.

De fietspaden zullen verhoogd aangelegd worden in rode betonklinkers en krijgen een breedte van 1,75 meter. Zo krijgen fietsers meer ruimte en worden ze beter beschermd. Het gaat om een investering van 246.147 euro.

De aannemer begint op 4 april langs de pare huizenrij tussen de tunnel en de ovonde. Van 25 april tot einde mei volgt de andere zijde. De pare kant van de ovonde tot aan de Ring komt vanaf 23 juni aan de beurt en daarna de overkant. Deze laatste fase duurt tot eind augustus en wordt onderbroken door het bouwverlof dat van 11 tot 31 juli duurt.

Tijdens de werken blijft verkeer op de Antwerpsesteenweg in beide richtingen mogelijk. Fietsers moeten wel omrijden.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio