© AR.2 ARCHITECTEN

Meerderheid maakt bocht omtrent domein Withof

Patrick Tersago (vo_LK) wilde op de gemeenteraad weten of de meerderheid de aangepaste plannen voor het domein Withof in Koningshooikt gaat goedkeuren.

Chris Van Rompaey

De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) wil op het domein Withof in de Sander de Vosstraat in Koningshooikt drie gebouwen met 26 appartementen realiseren. Tegen de oorspronkelijke plannen rees zeer veel protest vanuit de buurt.

“De omwonenden werden in 2012, in de aanloop van de verkiezingen, in hun protest politiek gesteund door vo-LK, N-VA en enkele lokale kandidaten van Open Vld. Iedereen was toen van oordeel dat er een sociaal project kon en mocht komen, maar niet van de omvang zoals getekend. Klopt de bewering van de buurt dat de huidige meerderheid de nieuwe plannen dit maal wel zal goedkeuren”, wilde Patrick Tersago (vo_LK) weten.

Dat bleek een delicate vraag te zijn. “Daar kan ik op dit moment nog niet op antwoorden. Het dossier is namelijk nog in behandeling op de stadsdiensten”, reageerde schepen van Ruimtelijke Ordening Walter Grootaers (Open Vld). Merkwaardig, want in het antwoord dat de stadsdiensten voor Grootaers hadden voorbereid, stond: “Het klopt dat de huidige meerderheid de nieuwe plannen zal goedkeuren.”

Aan burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) vroeg Tersago waarom N-VA een bocht van 180 graden had gemaakt en een plan steunt “dat in volume weinig of niets verschilt met dat in 2011”. Boogaerts zorgde voor een nog opmerkelijker antwoord. “Het plan van de LMH is ons nog niet bekend, noch als partij, noch als schepencollege.”

Een vreemd antwoord, omdat schepen Grootaers net voordien meerdere wijzigingen in het plan aan de gemeenteraad had toegelicht.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio