Vlaams Belang verwijt oppositie winterslaap

Foto: MSL

Vlaams Belang verwijt oppositie winterslaap

Print
Lier - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Vlaams Belang moesten niet alleen de meerderheidspartijen het ontgelden. Ook de oppositie kreeg ervan langs.

“Als oppositiepartij staan we alleen in Lier”, zei voorzitter Bart Verhoeven. “De vijf andere oppositiepartijen zijn in een diepe winterslaap verzonken, waarschijnlijk tot de volgende verkiezingen. De cijfers bewijzen het. Lier&Ko, Groen en sp.a slaagden erin om op 365 dagen geen enkele schriftelijke vraag te stellen. Ook de andere partijen lukte het niet om meer dan twee vragen te stellen.”

“De onverschilligheid van de vijf andere oppositiepartijen voor wat er in Lier en Koningshooikt gebeurt, staat dan ook in schril contrast met de 29 schriftelijke vragen die het Vlaams Belang stelde in 2015.”

“Eenzelfde vaststelling kan ook gemaakt worden voor hun optreden in de gemeenteraad. De kwaliteit of de diepgang bij het stellen van mondelinge vragen of het houden van interpellaties is dikwijls ver te zoeken. Als er tenminste al een interpellatie wordt gehouden. Want voor sp.a en Lier&Ko was dat in heel 2015 niet nodig.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio