© Chris VAN ROMPAEY

Vanderpoorten opnieuw kandidaat-burgemeester?

Wil Marleen Vanderpoorten (Open Vld) in 2019 opnieuw burgemeester van Lier worden? Ze laat nog niet in haar kaarten kijken, maar ze antwoordt in ieder geval niet vlakaf nee.

Chris Van Rompaey

“Neen, met het opstellen van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 zijn we nog niet gestart. Zelfs met het aanduiden van een lijsttrekker zijn we niet bezig. Maar ik wil alvast wel het gerucht ontkennen dat ik van Lier naar Bornem zou verhuizen. Ik doe dus zeker nog deze legislatuur uit”, benadrukt Vanderpoorten (61), die sinds drie jaar OCMW-voorzitter is.

Op de vraag van uw krant of ze in 2018 ook weer de liberale lijst in Lier zal trekken, is ze minder duidelijk. “Op dit moment zeg ik niet dat ik dat zeker niet zal gaan doen. Het zal van mijn gezondheid afhangen en ook of de partij mij hiervoor zal vragen.”

Vanderpoorten, die van 1995 tot 2012 burgemeester van Lier was, beseft natuurlijk maar al te goed dat haar partij op dit ogenblik geen boegbeeld heeft klaarstaan om haar te vervangen. “Iemand kan heel snel rijp worden voor een bepaalde functie”, probeert ze nog.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio