© Chris VAN ROMPAEY

Middenschool Sint-Ursula opent FabLab voor iedereen

Na enkele maanden van proefdraaien is het FabLab van de Sint-Ursulamiddenschool klaar om ook door andere scholen gebruikt te worden. Die mochten gisteren een kijkje komen nemen.

“FabLab komt van ‘fabrication lab’. In het FabLab staan allerlei toestellen en machines die het mogelijk maken nieuwe ideeën of ontwerpen te realiseren en eenvoudige computerprogramma’s te maken. Dat een school een eigen FabLab heeft, is vrij uniek in Vlaanderen”, stelt adjunct-directeur Stéphane Du Jardin.

“Ons FabLab beschikt over een lasercutter, 3D-printers, een set Lego Mindstorms en verschillende handwerktuigen. Het FabLab wordt momenteel vooral ingezet tijdens STEM-lessen, waarbij leerlingen vanuit een wetenschappelijke onderzoeksvraag of technisch probleem zoeken naar resultaten en praktische oplossingen.”

Op korte termijn wil de Sint-Ursulamiddenschool haar FabLab op lesvrije momenten ook ter beschikking stellen van andere scholen en groepen. “Zelfs particulieren kunnen hier dan terecht. We stellen ons FabLab gratis open, maar we verwachten wel dat het materiaal dat je gebruikt, vervangt of dat je zelf materiaal meebrengt.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio