Schepencollege weigert kanotochten voor vrouwen met borstkanker

Monique Quaeyhaegens. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Schepencollege weigert kanotochten voor vrouwen met borstkanker

Print
Lier - Vrouwen met borstkanker krijgen van het schepencollege geen toestemming om in de weekends en op feestdagen met een grote kano op de Binnennete te peddelen.

"Intensief peddelen is bevorderlijk voor het afvoeren van lymfevocht uit de armen, een last voor dames die geopereerd zijn van borstkanker. Daarom wil ik dit in Lier op de Binnennete gaan organiseren”, zei Monique Quayhaegens in december in onze krant.

Omdat de Binnennete intensief gebruikt wordt voor toeristische rondvaarten door de Koninklijke Moedige Bootvissers vroeg het stadsbestuur hen om advies. “De Binnennete is tussen de Predikherenbrug en het Spui smal. Als wij daar met onze twee boten naast elkaar varen, op en neer, dan is er geen plaats voor een derde vaartuig. De kans op een aanvaring is dus reëel. Vandaar ons negatief advies”, lieten de Bootvissers weten.

“We volgen dit negatieve advies”, reageert schepen van Toerisme Rik Verwaest (N-VA). “De kanotochten kunnen wat ons betreft dus wel op weekdagen.”

Monique Quayhaegens betreurt de beslissing van het schepencollege. Ze hoopt dat er voldoende vrouwen tijd hebben om een dag in de week te komen peddelen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio