Stad zoekt kandidaten voor Cultuurprijs 2015

Kris Van Steenberge won de Cultuurprijs 2014. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Stad zoekt kandidaten voor Cultuurprijs 2015

Print
Lier - Elk jaar reikt de stad Lier twee cultuurprijzen uit: een voor een individuele prestatie en een voor een hele loopbaan. De prijs bedraagt vierhonderd euro per categorie.

De eerste cultuurprijs bekroont een individuele prestatie, een organisatie van een erkende Lierse culturele vereniging of een samenwerkingsverband van meerdere erkende Lierse culturele verenigingen. De activiteit moet tijdens 2015 of gedurende een langere periode plaatsgevonden hebben.

De tweede cultuurprijs, de zogenaamde lifetime achievement, bekroont een volledige loopbaan van een inwoner of een gewezen inwoner van de stad Lier of van een vereniging. Waardemeters hierbij zijn een langdurige inzet binnen het culturele leven van de stad, een duurzame bijdrage van het cultureel imago van de stad en een aantoonbaar engagement in culturele, socio-culturele of toeristische uitstraling van de stad.

De kandidaatstelling kan persoonlijk gebeuren of op voordracht van anderen. Om geldig te zijn moet het dossier enkele documenten bevatten. De kandidaturen moeten voor 31 januari aan de Koepel voor het Liers Cultuurbeleid bezorgd worden.

Het volledige reglement vindt u hier.

Info: 03.488.06.79, uitinlier@lier.be 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio