Voortaan halfuur gratis parkeren

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Voortaan halfuur gratis parkeren

Print
Lier - In Lier kan je voortaan bovengronds overal een halfuur in plaats van vijftien minuten gratis parkeren. Een gratis ticket haal je uit een van de 91 parkeerautomaten.

“Je geeft aan de automaat altijd, net zoals bij een betalend ticket, eerst je nummerplaat in en kiest dan voor ‘Gratis ticket’ (op valideren drukken). Leg het parkeerticket achter de voorruit om van de gratis tijd te kunnen genieten. Opgelet: het gratis ticket geldt niet als verlengde van een betalend ticket”, waarschuwt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

Wie een Lierse parkeerschijf heeft, mag die blijven gebruiken. “Wie het zogenaamde Liers Kwartierschijfje correct instelt, kan eveneens een halfuur gratis parkeren. Onze medewerkers zijn hiervan op de hoogte. Het is wel zo dat we die Lierse parkeerschijven niet meer verkopen. Op termijn zal het gebruik ervan dus uitsterven”, voorspelt Elke Jacobs van Parkeerbeheer Lier.

Wie ondergronds parkeert, moet opletten. In parking Dungelhoeff parkeer je gratis als je er slechts een halfuurtje geparkeerd blijft. Voor de ondergrondse parking Grote Markt geldt hetzelfde wanneer je binnen de twintig minuten de parking uitrijdt.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio