© GVA

Nieuwe CT-scanner beperkt straling tot een minimum

Het Lierse Heilig Hart-ziekenhuis heeft een CT-scanner in huis gehaald die de beeld-vorming verscherpt en de letsels zeer nauwkeurig lokaliseert en herkent.

Chris Van Rompaey

De Discovery 670 Pro is een spect-CT-scanner en die combineert twee functies. Spect is een jonge, diagnostische techniek om afbeeldingen te maken van organen en inwendige letsels. CT staat voor computerized tomography, de hedendaagse vorm van de klassieke röntgenstraling. Door die twee technologieën samen te brengen in één toestel kan de diagnose sneller en nauwkeuriger gesteld worden, terwijl de stralingsbelasting beperkt blijft.

“De nieuwe CT-scanner kan voor heel wat indicaties gebruikt worden, zoals de opsporing van kwaadaardige botletsels en goedaardig botlijden, de opsporing van de schildwachtklier (bij borstkanker) en kwaadaardige melanomen (bij huidkanker), de lokalisering van goedaardige tumoren in de bijschildklier, de opsporing van metastasen of terugkerende tumoren bij schildklierkanker en de opsporing van neuro-endocriene tumoren die hun oorsprong vinden in de hormonen", zegt dokter Anne-Marie Gielen.

Het Heilig Hartziekenhuis betaalde voor de aankoop en de plaatsing van de spect-CT-scanner 800 000 euro.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio