© Chris VAN ROMPAEY

Ziekte houdt Yaro (6) weg van zijn vriendjes

Yaro Verstockt is zes jaar, lijdt aan immuunstoornissen en zijn alvleesklier werkt niet naar behoren. Zijn sondevoeding en medicatie kosten zijn ouders maandelijks ruim duizend euro. Daarom organiseert Yaro’s 'moeke' samen met collega’s en vrienden een benefiet.

Chris Van Rompaey

"Zodra ik zwanger was van Yaro, had ik al het gevoel dat er iets mis was. Toch duurde het nog tot 2011 vooraleer ontdekt werd dat Yaro aan primaire immuundeficiëntie lijdt. Als gevolg van die immuunstoornissen lijdt Yaro ook aan pancreasinsufficiëntie. Dat betekent dat zijn alvleesklier niet genoeg enzymen aanmaakt om al zijn voedsel te verteren. Tot op vandaag weten we nog altijd niet wat de onderliggende oorzaak is", zegt Elke Cuypers (30).

“Om Yaro’s ziekte onder controle te houden, krijgt hij sinds 2011 via een infuus antistoffen toegediend. Eerst maandelijks, later één keer om de drie weken. Maar omdat de longontstekingen telkens bleven terugkomen, beslisten de dokters dat een wekelijkse toediening nodig was. Alsof dit nog niet erg genoeg is, krijgt Yaro sinds een halfjaar nu ook sondevoeding."

De benefiet voor Yaro vindt plaats op zaterdag 9 januari van 11u tot 17u in de parochiezaal op de Mechelsesteenweg 233 in Lier. Er is een braderie, spaghetti, kinderanimatie en vuuracrobatie. Gratis toegang.

Info: benefietyaro@gmail.com, https://www.facebook.com/groups/1483880948581879

Lees het hele verhaal in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie ZuidMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio