Beleeftuin prikkelt creativiteit van kinderen

Foto: GVA

Beleeftuin prikkelt creativiteit van kinderen

Print
Berlaar - Kinderdagverblijf Wolkewietje aan de Ballaarweg heeft vrijdag zijn beleeftuin officieel in gebruik genomen. Die kwam er dankzij heel wat sponsoring.

“In ons kinderdagverblijf spelen de kinderen dagelijks buiten. Daarom hebben we onze speeltuin omgevormd tot een beleeftuin. Zo is er bijvoorbeeld een buitenkeukentje. In een ander gedeelte van de tuin vind je boomstronkjes, grote witte keien en boomschors waarmee de kinderen hun eigen creaties maken. De autobanden vormen dan weer een ideaal hindernissenparcours. Een gezellige zitplaats in het midden van de tuin en verharde fietspaadjes die alle delen van de beleeftuin met elkaar verbinden, maken het geheel af”, zegt Ilse Cleirbaut.

“Om dit alles te realiseren, hadden we minstens 10.000 euro nodig. We verkochten azalea’s op de Berlaarse markt en aan ouders en sympathisanten. Een gulle schenking van een oma en opa bracht onze droom wat dichterbij. Er volgde sponsoring van enkele bedrijven en handelszaken uit de buurt. We waren er bijna, maar nog niet helemaal. Dankzij Cera die 2000 euro investeerde, hebben we ons einddoel bereikt.”

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio