Wijktalenten zetten hun deuren open

Kris Van Steenberge leest voor uit eigen werk. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Wijktalenten zetten hun deuren open

Print
Lier - In de wijk ’t Looks woont heel wat talent. Morgen, zaterdag 21 november, laten ze u de hele dag in hun woningen binnen. Ze doen dat tijdens de achtste editie van 'Talent in de wijk'.

“Dertig deelnemers op negentien locaties staan klaar om een hele dag bezoekers te ontvangen. Achter de gesloten gevels van de kleine arbeidershuisjes bloeit en groeit immers heel wat creativiteit. De deelnemers wonen in de wijk of hebben er familie of vrienden die hen een ruimte ter beschikking stellen om hun talenten te tonen”, zegt voorzitter Dominic Van Oosterwyck.

“Zo verschillend als de deelnemers zijn, één ding hebben ze allemaal gemeen: alles is zelfgemaakt. En dat kan echt van alles zijn: tekeningen, schilderijen, foto’s, keramiek, haakwerk, juwelen, grafiek, lederwaren, naaiwerk, kortfilm, papier, meubels en ook een vioolbouwster toont haar werk. Maar we hebben we ook wat nieuws! Voor het eerst kun je ook komen luisteren in ’t Looks. Auteurs Kris Van Steenberge en Lydia Verbeeck lezen namelijk uit eigen werk en Marilyn en Brechtje van ‘Blauw Licht’ zingen de pannen van het dak."

De wijk ’t Looks is gelegen tussen de Berlarij en de Kluizekerk. De adressen staan aangegeven op een plannetje dat je bij een infostandje in het midden van de wijk (Peperstraat) kunt krijgen. U bent van 10 tot 18u welkom.

www.buurtwerking.be

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio