© Chris VAN ROMPAEY

Lier Jazz Festival eert vibrafoon

De Cultuurcampus van Lier zet op dinsdag 10 november vanaf 20u haar deuren open voor het Lier Jazz Festival. Lokaal en internationaal talent schittert dan op vijf podia. Een van de eyecatchers is de vibrafoon.

Niet alleen BigBandLier, ook het duo Bart Quartier-Bart Van Caenegem en Compro Oro Latin Collective laten u tijdens het Lier Jazz Festival kennismaken met de vibrafoon. “De vibrafoon is een bijna vergeten instrument. Een vibrafoon is eigenlijk een xylofoon maar dan met metalen platen. Het opmerkelijke eraan is dat er in de resonantiepijpen staven zitten die draaien. Die zorgen ervoor dat het geluid vibreert”, zegt Han Flintrop, zakelijk en artistiek leider van het Lier Jazz Festival.

“Voor de afterparty van het Lier Jazz Festival laten we de Antwerpse band The Hamster Axis of the One-Click Panther los. De groep brengt ook een speciale gast mee: niemand minder dan de grote rocker Mauro Pawlowski, onder meer bekend van dEUS”, zegt Han Flintrop.

De podia vindt u op de Cultuurcampus aan de Gasthuisvest 50 in Lier, meer bepaald in de jezuïetenkerk, het zwartzustersklooster en in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans.

Kaarten in voorverkoop: 13 euro. Kassa: 15 euro. Gratis tot 17 jaar.

Info: 0495.27.17.40, www.lierjazz.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio