Stad verkoopt oude wijzerplaten van Zimmertoren

Stad verkoopt oude wijzerplaten van Zimmertoren

Print
Lier - De stad verkoopt geregeld gevonden fietsen. De eerstvolgende openbare verkoop op zaterdag 24 oktober is wel speciaal: er worden dan ook oude wijzerplaten van de Zimmertoren verkocht.

De wijzerplaten van de Zimmertoren werden enkele jaren geleden vernieuwd. De oude wijzerplaten liggen sindsdien in het stadsmagazijn. “Het betreft geen werk van de hand van Louis Zimmer zelf. De platen werden vervaardigd door leerlingen van het Vrij Technisch Instituut. Het gaat om tien kleine, ronde wijzerplaten en de centrale wijzerplaat”, zegt schepen van Erfgoed Rik Verwaest (N-VA).

Gevonden fietsen komen ook in het stadsmagazijn terecht. Wanneer niemand ze binnen de drie maanden ophaalt, worden ze automatisch eigendom van de stad die ze per opbod verkoopt. Fietspunt maakt ze eerst rijklaar. Het gaat dit keer om een dertigtal fietsen.

De openbare verkoop vindt plaats op zaterdag 24 oktober op het Felix Timmermansplein. De fietsen en de wijzerplaten worden vanaf 9.30u uitgestald. Geïnteresseerden kunnen dan de goederen bekijken. De verkoop per opbod van de wijzerplaten begint om 10u, die van de fietsen om 10.30u. Burgemeester Frank Boogaerts en de schepenen Rik Pets, Rik Verwaest en Lucien Herijgers fungeren als veilingmeesters.

 

 

 

 

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio