Kunstenaar schilderde elke dag van 2014 een aquarel

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Kunstenaar schilderde elke dag van 2014 een aquarel

Print
Lier - De Lierse kunstenaar Fons Teijssen maakte vorig jaar bijna elke dag een aquarel en creëerde zo als het ware een dagboek. Een honderdtal werken stelt hij volgende maand tentoon.

“Vorig jaar heb ik dagelijks, net als een schrijver in zijn dagboek, alles geschilderd wat ik ontmoette, alles wat me raakte en de mensen over wie ik wil vertellen. Overal waar ik kwam, maakte ik foto’s: in Lierse straten en op pleinen, in het begijnhof, langs de kronkelende Nete en in de omgeving van deze stad, door de vier seizoenen heen.

“Geregeld ging ik ook naar Mechelen, de stad van mijn kinderjaren. Hier neem ik via mijn aquarellen de mensen mee door de stad en langs de Leuvense Vaart. De bezoeken aan mijn bejaarde moeder inspireerden me om niet alleen de beelden van de stad, maar ook de steeds groeiende vereenzaming van de steeds ouder wordende mens weer te geven.”

“Ik bezocht ook de Vlaamse Velden, waar de Groote Oorlog werd herdacht. Verder passeerde ik onder meer in Antwerpen, Halle, Brussel, Itegem, het domein Roosendael in Sint Katelijne Waver, Duffel en aan de Vlaamse kust.”

De expo ‘365 dagen in aquarel’ loopt in cc Vleeshuis op de Grote Markt, van 12 tot 15 november van 10 tot 18u.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio