Museum voor Verpleegkunde gaat midden december dicht

Foto: JoDW

Museum voor Verpleegkunde gaat midden december dicht

Print
Duffel - Het Museum voor Verpleegkunde aan de Rooienberg sluit op 16 december definitief de deuren. Het gebouw gaat namelijk dienstdoen als de nieuwe locatie voor het naschools onderricht.

Het schepencollege maakte eind 2014 bekend dat het een deel van museum Het Gasthuis zou sluiten, meer bepaald de afdeling die gewijd is aan verzorging, verpleging en het onderwijs hieromtrent. Ondertussen heeft datzelfde schepencollege beslist om het heemkundige deel van het museum te verkleinen. Die collectie zal haar verdieping namelijk moeten delen met een ruimte voor tentoonstellingen door verenigingen, particulieren en de gemeente. In de bibliotheek zouden dan zo goed als geen expo’s meer plaatsvinden.

Het Museum voor Verpleegkunde aan de Rooienberg moet dicht, omdat het de gemeente te veel kost en er te weinig bezoekers komen. Een belangrijkere reden is dat het gemeentebestuur De Kunstfabriek in de Rietlei wil verkopen. In dat gebouw organiseert de gemeente het naschools onderricht en dat wil ze tegen september 2016 overbrengen naar, inderdaad, het museum.

Museum Het Gasthuis kan nog tot 16 december bezocht worden. Tot dan loopt de expo ‘Een afscheid ... en een nieuw begin: van museum naar exporuimte’.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio