© AR.2 ARCHITECTEN

© AR.2 ARCHITECTEN

1 / 2

Voorlopig weinig kritiek op woonproject op domein Withof

De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting organiseerde een infomoment over haar woonproject op het domein Withof in Koningshooikt. De aangepaste plannen oogstten er minder kritiek dan verwacht.

Chris Van Rompaey

Op de site aan de Sander de Vosstraat wil de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) drie gebouwen neerpoten. “De voorbouw aan de straatkant telt vijf appartementen. De achterbouw bestaat uit twee gebouwen met in totaal 21 appartementen: negen op de gelijkvloerse verdieping, negen op de eerste verdieping en dier op de tweede verdieping. In totaal zijn er veertien appartementen aangepast voor rolstoelgebruikers”, zegt LMH-directeur Marc Vanden Eynde.

“In deze nieuwe plannen hebben we rekening gehouden met verscheidene opmerkingen van de buurt. Het project wordt daardoor 16 project kleiner, omdat er van de 31 geplande appartementen er nog maar 26 overblijven. Verder is de derde bouwlaag voor het grootste gedeelte verdwenen. Er is geen doorgang meer naar de achterliggende wijk en de afvalstraat wordt niet langer voorzien.”

De LMH wil nog dit jaar de bouwaanvraag indienen en hoopt met de bouw eind 2016 te kunnen beginnen. Een kleine twee jaar later zouden de appartementen dan bewoond kunnen worden.

Lees het hele verhaal in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Zuid.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio