Leden NSZ kunnen nog steeds niet aan Centrumbon deelnemen

Bart Verhoeven. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Leden NSZ kunnen nog steeds niet aan Centrumbon deelnemen

Print
Lier - Handelaar Bart Verhoeven heeft een open brief naar burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) gestuurd. Daarin kaart hij aan dat de Centrumbon niet bij alle zelfstandigen verzilverd mag worden.

De Centrumbon is een geschenkbon die de stad Lier verkoopt en waarmee u bij een honderdtal handelaars en marktkramers kunt betalen. Handelaars die de Centrumbon als betaalmiddel willen aanvaarden, moeten lid zijn van een handelsvereniging die in de Lierse Economische Raad (LER) vertegenwoordigd is.

En net daar wringt bij Bart Verhoeven het schoentje. Verhoeven is lid van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) en dat zetelt niet in de LER. “De burgemeester en het schepencollege hebben dus doelbewust een groot deel van de Lierse handelaars buitenspel gezet. Door deze uiterst discriminerende maatregel heeft de Centrumbon slechts 110 deelnemende handelaars en marktkramers.”

Volgens burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) zet het stadsbestuur niemand van de Lierse handelaars buitenspel. “Het reglement over de toetredingsvoorwaarden is in de gemeenteraad goedgekeurd. Verder ben ik trouwens al enige tijd ben ik in gesprek met het NSZ over deze zaak.”

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio