Betalen zonder geld en kaart in ondergrondse parkings

Print
Lier - Voortaan kunt u de twee ondergrondse parkings in Lier uitrijden zonder langs de betaalautomaat te passeren. U moet daarvoor wel een Parkmobile Token bezitten.

Zo’n Parkmobile Token maakt een koppeling tussen de parking en het account van de parkeerder. “Je rijdt de parking in en door het lezen van de nummerplaat opent de slagboom automatisch. Uitrijden werkt weer net zo eenvoudig via de nummerplaat. De parkeerkosten worden automatisch op je Parkmobile-factuur geplaatst”, legt Tomas Novak van Parkmobile uit.

Mocht er iets fout lopen met de nummerplaatherkenning, dan kunt u nog steeds uw Parkmobile Token bij het in- en uitrijden aan het toestel bij de slagboom houden. Dat token krijgt u thuisgestuurd en kunt u aan uw sleutelhanger bevestigen. Door betaling via Parkmobile zijn parkeertickets niet meer nodig. Gebruikers hoeven niet meer aan te schuiven bij de parkeerautomaat en voorkomen ongemak met betaalkaarten en muntgeld. Op termijn zou dit systeem ook op de bovengrondse parkeerautomaten werken.

Wie van deze service gebruik wil maken, moet een token aanvragen via de website van Parkmobile of in de Parkeerwinkel, Keizershof 10 in Lier. Hiervoor betaalt u eenmalig vijf euro. (cvr)

03 488 78 20, www.parkmobile.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio